אוכל
צילום׃ עודד קרני

בלוטין לברק

מתכון דגים נהדר

ויקטור גלוגר | ירוק | פורסם 02/11/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 דגי לברק מפולטים
400 גר' פטריות שמפיניון
50 גר' בצל קצוץ
4 כפות שמן זית
טרגון טרי
מלח, פלפל לבן
כפית שום כתוש
30 גר' צנוברים קלויים
1 כף עירית קצוצה

לרוטב גזר

¼ ליטר ציר דגים:
שמן זית, בצל קצוץ, שום כתוש, עלי דפנה, תימין, עצמות הלברק ומים
240 גר' גזר חתוך
כפית סוכר
גרידה קטנה של זנגוויל (ג'ינג'ר)
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

לרוטב: 1. מאדים בסיר קטן עם שמן זית את הבצל והשום. 2. מוסיפים את העצמות, עלי הדפנה, תימין, ומכסים במים. 3. מבשלים במשך כ- ¼ שעה ומניחים בצד ל- ¼ שעה נוספת בסיר מכוסה. 4. מסננים את הנוזלים לציר. 5. מבשלים בסיר קטן את הגזר עם הציר, הסוכר והזנגביל עד שהגזר מתרכך. 6. טוחנים בבלנדר ומתבלים עם מלח ופלפל. למילוי לדג: 1. מאדים בסיר למשך כדקה את שמן הזית עם הבצל. 2. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לסיר יחד עם השום. 3. מאדים עד שלא נשארים נוזלים בסיר, מוסיפים את הצנוברים והעירית. לדג: 1. מורידים את העור מהפילטים של הלברק ומתבלים במלח ופלפל. 2. מפזרים על שני פילטים את המילוי ומכסים בשניים הנוספים. 3. סוגרים היטב בנייר נצמד ומבשלים בסיר אידוי במשך כ- 8-10 דקות. 4. מוציאים מהנייר מניחים על צלחת ושמים את הרוטב מעל.