אוכל
צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

כדורי דגים עם ירקות מוקפצים

מתכון לשהיא גם דיאטטית ודלת כולסטרול וגם עשירה בטעם ומלאת צבע

טובה ארן | בישול ביתי דל כולסטרול | פורסם 05/03/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורי הדגים

800 גרם פילה דג קצוץ (מוסר, בס, דניס, לוקוס, סלמון, בקלה ואחרים)
2 כפות נענע טרייה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1כף פירורי לחם או קמח תופח
2 כפות צנוברים קלויים
3 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
בין קורט ל־¼ כפית קינמון (לא חובה)
בין קורט ל־¼ כפית כמון
2 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם

לירקות המוקפצים

1 כף שמן זית
4 לבבות ארטישוק מוקפאים, מופשרים ופרוסים לרצועות
1כוס רצועות בצל ירוק חתוך באורך 2 ס״מ
1 בצל סגול, פרוס לטבעות
2 שיני שום פרוסות גס
כ־8 פטריות שמפיניון טריות פרוסות גס
½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
⅓ כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב בקערה את הדג הקצוץ עם כל שאר המצרכים. 2. מכסים את הקערה ומשהים במקרר כחצי שעה למיצוי הטעם. 3. הכנת הירקות המוקפצים: בזמן שהדג מתקרר, יוצקים את השמן למחבת ומחממים היטב, מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ־4 דקות. 4. לאחר שהירקות קיבלו מעט צבע והתרככו, מוסיפים את היין הלבן, מבשלים 3 דקות נוספות ומורידים מהאש 3. הכנת כדורי הדגים: מוציאים את הקערה מהמקרר וצרים מעיסת הדגים כדורים שטוחים (אפשר להיעזר במכשיר לפלאפל(. 4. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הכדורים משני הצדדים, 3–4 דקות מכל צד.