פילה של מוסר ים
דג מוסר על סלט של פול ירוק, נענע, תחתיות ארטישוק ולימון כבוש
בילי שריקר | מאסטר שף
| פורסם 21/10/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פילטים של מוסר
1/2 כוס יין לבן יבש
1 בצל
פטרוזיליה
בזיליקום
1/2 חבילת חמאה
3 שיני שום כתושות
500 גרם פול ירוק
צרור נענע
500 גרם תחתיות ארטישוק
4 כפות לימון כבוש
מלח פלפל מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הדג במחצית מכמות החמאה משני הצדדים ולא מבשלים עד הסוף משום שהוא ממשיך להתבשל ברוטב. 2. מטגנים באותה מחבת את הבצל והשום. 3. מוסיפים את יתרת החמאה והיין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט. 4. מוסיפים את עשבי התיבול. 5. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 6. מניחים את הדג בתוך הרוטב עד להגשה.
סלט: 1 חולטים את הפול ותחתיות הארטישוק במים רותחים מומלחים ומסננים. 2. חותכים את תחתיות הארטישוק לקוביות. 3. קוצצים היטב את הנענע והלימון הכבוש. 4. מערבבים הכל ומתקנים תיבול.