אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה לברק אפוי במילוי עשבי תיבול טריים וצנוברים

דג עסיסי, ממולא בכל טוב, אפוי בתנור עם רוטב מעלף. ללקק את האצבעות

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 24/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לדג:

שני נתחי פילה לברק, זהים בגודלם ובצורתם

כפית מלח

כפית פלפל שחור

1/4 לימון סחוט

למילוי:

חופן כוסברה, קצוצה

חופן פטרוזיליה, קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

פלפל ירוק לפי הטעם, קצוץ

שן שום, קצוצה

2 עגבניות שרי, קצוצות

תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, תבלין לדגים, גרגרי חרדל וזרעי כוסברה

2 כפות שמן זית

חופן צנוברים

חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

לרוטב:

חופן פטרוזיליה

2-3 גבעולי כוסברה

2 שיני שום

חופן צנוברים

חופן אגוזי מלך

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מניחים נתח פילה בתבנית ומפזרים עליו מלח, פלפל ולימון.מערבבים את כל חומרי המילוי, מסדרים על כל הנתח ומכסים בנתח השני.

2 זולפים קצת שמן זית, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-15 דקות. פותחים את עטיפת האלומיניום ואופים עוד 5 דקות.

3 הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים, למעט השמן. מוסיפים את השמן באטיות תוך כדי עיבוד, עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך. מגישים ליד הדג.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!