אוכל

דגים מרוקאיים

מתכון לדגים חריפים ברוטב אדום, היישר מהמטבח המרוקאי

גלית בונפלד | מאסטר שף | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

סיר של דגים (נקרא ז'לפה)
1 ראש שום קלוף
15 פלפלים אדומים חריפים
1/2 חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
4 דגי אמנון

לרוטב

2 כפות פפריקה חריפה
1/2 כף מרק עוף
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 חוצים את הדגים ל-2 כך שמתקבלות 8 יחידות, שוטפים היטב וממליחים קלות. 

2 מניחים בסיר את ראשי השום הקלופים, הפלפלים האדומים והכוסברה הקצוצה ומניחים מעליהם את הדגים.

3 לוקחים קערית קטנה ומערבבים בה את את כל מרכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הדגים שבסיר.

4 מוסיפים 2 כוסות מים בצורה שיכסו את הדגים בלבד. נותנים לתבשיל רתיחה אחת, מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל עד 40 דקות.