דגים מרוקאיים
מתכון לדגים חריפים ברוטב אדום, היישר מהמטבח המרוקאי
גלית בונפלד | מאסטר שף
| פורסם 13/10/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
סיר של דגים (נקרא ז'לפה)
1 ראש שום קלוף
15 פלפלים אדומים חריפים
1/2 חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
4 דגי אמנון
לרוטב
2 כפות פפריקה חריפה
1/2 כף מרק עוף
1 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 חוצים את הדגים ל-2 כך שמתקבלות 8 יחידות, שוטפים היטב וממליחים קלות.
2 מניחים בסיר את ראשי השום הקלופים, הפלפלים האדומים והכוסברה הקצוצה ומניחים מעליהם את הדגים.
3 לוקחים קערית קטנה ומערבבים בה את את כל מרכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הדגים שבסיר.
4 מוסיפים 2 כוסות מים בצורה שיכסו את הדגים בלבד. נותנים לתבשיל רתיחה אחת, מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל עד 40 דקות.