אוכל
תמונת AVI׃ none

פילה דניס ברוטב אנשובי דבש ולימון, נשען על סירות דלעת ומחית ארטישוק ירושלמי

יש הרבה דרכים להכין דניס, אבל בליווי ארטישוק וסירות דלעת ניתן לשדרג את הארוחה המוכרת הזו בקלות

אילן סלע | מאסטר שף | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

פילה דג דניס
דלעת
ארטישוק ירושלמי

לרוטב של הדג

3 חתיכות אנשובי (מקופסא)
כף דבש
מיץ מלימון וחצי
רבע כוס יין לבן
גמבה קצוצה
שום כתוש
מעט שמן זית
מלח ופלפל גרוס

למחית ארטישוק ירושלמי

5-6 ארטישוק ירושלמי קלופים ומבושלים במים רותחים
מעט חלב
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנה: 1.מערבבים היטב את החומרים לרוטב של הדג, משרים את הדג ברוטב כ- 20 דקות ומכיניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות. 2. אופים עד שמתקבל צבע יפה (כ-20 דקות) ומוציאים. 3. חותכים את הדלעת לסירות ומבשלים במים רותחים שהומלחו קלות עד שהיא מתרככת (כ10 דקות). 4. מועכים את הארטישוק הירושלמי עם מעט חלב מלח ופלפל ויוצרים מחית.

לעיטור המנה: בעזרת קולפן יוצרים פיסות בטטה דקות ומטגנים בשמן עמוק עד שהן משחימות (כ 2 דקות). הרכבת המנה: 1.מניחים בעזרת כף על סירות הבטטה ממחית הארטישוק ירושלמי. 2. משעינים על הסירות  את פילה הדג ואת הרוטב הנותר במגש. 3. מניחים מעל הכל חופן מהבטטה המטוגנת.

אפשרות לתוספת רוטב קר: טוחנים לימון וכוסברה ומטפטפים מעל הדג לאחר שמונח בצלחת.