אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פילה דניס עם כרשה בחלב קוקוס וקארי

מנה צבעונית של פילה דג מעודן בליווי סלסת פלפלים

שף זיו שלף | קייטרינג ZED | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 דגי דניס גדולים
4 יחידות כרישה
100 גרם חמאה
5 שיני שום
1/2 בצל סגול או שאלוט
2 פחיות חלב קוקוס
2 כפות משחת קארי צהוב
3 כפות סויה

לסלסת הפלפלים

1 פלפל צהוב או כתום
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
מלח ופלפל
מיץ מלימון אחד
100 מ"ל שמן זית טוב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים את הדניס לחצי, מפלפלים וממליחים. שמים בתנור שחומם מראש למשך 8 דקות.

3 שוטפים היטב את הכרשה וחותכים דק.

4 שמים בסיר את החמאה ומוסיפים את השום והבצל. מוסיפים את הכרשה, חלב הקוקוס, הקארי והסויה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

5 להכנת סלסלת הפלפלים: קוצצים את הפלפלים. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון טרי ושמן זית.

6 להגשה: מניחים על הצלחת את תערובות הכרישה. מסדרים מעליה את נתחי הדניס האפוי ומפזרים מעל את סלסת הפלפלים.