צילום׃ יחסי ציבור
פילה דניס עם כרשה בחלב קוקוס וקארי
מנה צבעונית של פילה דג מעודן בליווי סלסת פלפלים
שף זיו שלף | קייטרינג ZED
| פורסם 26/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
4 דגי דניס גדולים
4 יחידות כרישה
100 גרם חמאה
5 שיני שום
1/2 בצל סגול או שאלוט
2 פחיות חלב קוקוס
2 כפות משחת קארי צהוב
3 כפות סויה
לסלסת הפלפלים
1 פלפל צהוב או כתום
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
מלח ופלפל
מיץ מלימון אחד
100 מ"ל שמן זית טוב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים את הדניס לחצי, מפלפלים וממליחים. שמים בתנור שחומם מראש למשך 8 דקות.
3 שוטפים היטב את הכרשה וחותכים דק.
4 שמים בסיר את החמאה ומוסיפים את השום והבצל. מוסיפים את הכרשה, חלב הקוקוס, הקארי והסויה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
5 להכנת סלסלת הפלפלים: קוצצים את הפלפלים. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון טרי ושמן זית.
6 להגשה: מניחים על הצלחת את תערובות הכרישה. מסדרים מעליה את נתחי הדניס האפוי ומפזרים מעל את סלסת הפלפלים.