אוכל
תמונת AVI׃ none

קציצות טונה

על מצע יוגורט וצנונית בתוספת מוס אבוקדו

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 22/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם פילה טונה אדומה קצוצה דק
4 שיני שום קונפי קצוצות
2 כפות ליבת חציל אפוי
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1כף תרד חלוט וקצוץ
1 בצל שאלוט קצוץ דק
רבע כפית פלפל חריף קצוץ דק
פילה מעגבניה אחת קצוץ דק
שמן זית
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס(לפי הטעם)

מוס אבוקדו

אבוקדו אחד בשל
2 כפות שמנת מתוקה
מיץ מחצי לימון
מלח

להגשה

2 כפות יוגורט משובח
צנונית אחת חתוכה לעיגולים
שמן זית
מיץ מעבניה אחת

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל המרכיבים חוץ משמן הזית. אם התערובת דלילה מדי ניתן להוסיף מעט פרורי לחם. 2. יוצרים ביד קציצות בצורת אליפסה ומטגנים מספר שניות מכל צד עם מעט שמן זית.

למוס אבוקדו: 1. שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומעבדים לקרם חלק . מעבירים את הקרם דרך מסננת.

להרכבת המנה: 1. בצלחת שטוחה יוצרים עיגול מהיוגורט , מניחים מעליו 3 קציצות וקנל (צורה שנוצרת מהעברת המסה מכף לכף) ביינהן , מעל הכל מזליפים מעט שמן זית ואת מיץ העגבניה ומפזרים את עיגולי הצנונית.