אוכל
צילום׃ istockphoto

קציצות דגים וזיתים

עם פלפלים וכוסברה

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות

250 גרם דג נסיכת הנילוס
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
½ כפית פפריקה
½ כפית מלח
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור

לרוטב

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים למפרע
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג 2. טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה 3. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה , ויוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .

4 בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות 5. ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים תבלינים , שמן פפריקה ומערבבים היטב . 6. על להבה בינונית מחממים את הרוטב עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .