אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה לברק על מצע קינואה

דג ים לבן מוגש עם קינואה, קשיו מתובל ורוטב לימון חריף

חנן אביסף | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדג:

4 יחידות פילה לברק עם העור (אפשר להחליף בכל דג ים לבן, מומלץ לוקוס)

קמח (לקימוח הדג)

מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן זית, לטיגון

לקינואה:

2 כוסות קינואה שטופה

כפית מלח

לקשיו המתובל:

קשיו לא קלוי

70 גרם חמאה

פפריקה חריפה לפי הטעם

20 גרם אבקת סוכר

לרוטב לימון חריף:

1 וחצי פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים

30 מ"ל רוטב סויה

50 מ"ל מיץ לימון

150 מ"ל שמן

קורט מלח

כפית ורבע כמון

כפית פפריקה חריפה

כפית וחצי פלפל שחור

2 כפיות סוכר

2 כפיות שום קצוץ

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במים ומסננים. מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח. מבשלים כ-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.

2 מכינים את הקשיו המתובל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את הפפריקה החריפה (לפי החריפות הרצויה) ואבקת הסוכר ומערבבים במשך דקה.

3 מוסיפים את הקשיו ומגלגלים ברוטב עד שכל הקשיו מצופה. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. שופכים מיד על התבנית המרופדת. אופים עד שהקשיו מתייבש, עניין של כמה דקות. נזהרים לא לשרוף.

4 מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הצ'ילי (רצוי עם כפפות). מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.

5 מכינים את הדגים: שמים קמח בצלחת. מקמחים כל פילה מהצד של העור. מתבלים את הצד ללא העור במלח ופלפל שחור.

6 מחממים את השמן במחבת. מניחים את הפילטים על צד העור ומטגנים 4-5 דקות. בודקים באמצעות מרית את מידת העשייה. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים את הפילטים לצלחת עם נייר סופג.

הרכבת המנה:

1 ממלאים קערה קטנה בקינואה. דוחסים את הקינואה קלות. הופכים מעל הקערה צלחת כך שהקערה בצד של הצלחת (לא במרכז) ובזריזות הופכים את הצלחת והקערה כך שהקערה על הצלחת. מרימים את הקערה בזהירות. בשלב הזה אנחנו אמורים לקבל ערמה של קינואה בצורת הקערה, בצד של הצלחת.

2 מפזרים כמה קשיו מתובלים מסביב.

3 משעינים את הפילט של הדג כך שהוא במרכז הצלחת ונשען על התלולית של הקינואה.

4 שופכים כף מהרוטב החריף בכל אחד מצדי הצלחת, ועם גב הכף בתנועת משיכה יוצרים מהרוטב מעין צורה של משיכת מכחול.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!