אוכל
צילום׃ עודד קרני

ציר דגים

מתכון בסיסי שחייבים לדעת

יניב גור אריה | mako | פורסם 02/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג עצמות ראשים ואדרות של דגים – רצוי דגי ים
תערובת ירקות שורש (בצל , כרישה, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום) חתוכים גס
3 גבעולי תימין
3 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי
2 עלי מרווה
2 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
10 גרגרי פלפל שחור
½ ליטר יין לבן
1 כף שמן

אופן ההכנה:

מאדים את ירקות השורש בשמן על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים עצמות ומאדים עוד 10 דקות להזהבה קלה. מוסיפים תבלינים ויין לבן ומרתיחים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים מים כדי כיסוי’ מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מסננים