פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי
פילה דג צרוב ועסיסי בליווי קונפי פטריות, ארטישוק ועגבניות שרי ברוטב יין לבן, חמאה ובזיליקום
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
פילה מוסר ים (180 גרם למנה)
250 גרם פטריות יער
20 מ"ל יין לבן שרדונה
מלח גס
פלפל שחור
8 עלי בזיליקום
300 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון
שמן זית
לקונפי ירקות
250 גרם ארטישוק ירושלמי
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית
לציר הירקות
1/2 גזר
1/2 בצל לבן
1/2 כרישה
1 עלי דפנה
1 פלפל אנגלי שלם
4 גבעולי סלרי שלמים
אופן ההכנה:
1 להכנת הקונפי ירקות: מבשלים בסירים נפרדים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית. מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה. מצננים ושומרים בצנצנות.
2 להכנת ציר הירקות: מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות. מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה ומסננים.
3 צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ-3 דקות.
4 לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן. מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום. מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומסמיכים.
5 מניחים את הדג בצלחת עמוקה, כשהעור כלפי מעלה. מעליו שופכים בעדינות את תבשיל הירקות ומגישים.