אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

פילה דג צרוב ועסיסי בליווי קונפי פטריות, ארטישוק ועגבניות שרי ברוטב יין לבן, חמאה ובזיליקום

שף יואב בר | מסעדת מאראבו | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

פילה מוסר ים (180 גרם למנה)
250 גרם פטריות יער
20 מ"ל יין לבן שרדונה
מלח גס
פלפל שחור
8 עלי בזיליקום
300 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון
שמן זית

לקונפי ירקות

250 גרם ארטישוק ירושלמי
8 עגבניות שרי
8 שיני שום לא קלופות
8 בצל שאלוט
שמן זית

לציר הירקות

1/2 גזר
1/2 בצל לבן
1/2 כרישה
1 עלי דפנה
1 פלפל אנגלי שלם
4 גבעולי סלרי שלמים

אופן ההכנה:

1 להכנת הקונפי ירקות: מבשלים בסירים נפרדים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית. מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה. מצננים ושומרים בצנצנות.

2 להכנת ציר הירקות: מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות. מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה ומסננים.

3 צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ-3 דקות.

4 לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן. מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום. מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומסמיכים.

5 מניחים את הדג בצלחת עמוקה, כשהעור כלפי מעלה. מעליו שופכים בעדינות את תבשיל הירקות ומגישים.