אוכל
צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

קציצות דגים בג'ינג'ר

מוגשות עם איולי זעפרן בצד

שני פרוסמן | גלובס | פורסם 15/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

500 גרם פילה דג נקי מעור ומעצמות (לוקוס, דניס, לברק, פלמידה)
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)
2 פרוסות לחם לבן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות, או רבע כוס פירורי לחם
1 ביצה טרופה
מלח
פלפל לבן לפי הטעם

לציפוי ולטיגון:

פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק

לאיולי זעפרן:

2 חלמונים
1/2 שן שום כתושה
1 כפית חומץ בן-יין לבן
1 כפית מיץ לימון
קורט זעפרן מושרה במעט מים חמימים
100 מיליליטרים שמן זית
200 מ"ל שמן תירס
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 הכנת הקציצות: שמים את כל החומרים לקציצות בקערת הבלנדר עם להב המתכת, ומעבדים בפולסים עד שהתערובת קצוצה ואחידה. 2. יוצרים מהתערובת 16 כדורים קטנים או לפי הגודל הרצוי, ומגלגלים בפירורי הלחם. 3. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד שהן מזהיבות היטב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר. 4. הכנת איולי זעפרן: טורפים את החלמונים בקערה או במעבד מזון עם להב הפלסטיק. מוסיפים שום, חומץ, מיץ לימון ומי הזעפרן, תוך טריפה מתמדת (או עיבוד במהירות נמוכה). מוסיפים את שני סוגי השמן באיטיות ובהדרגה, תוך טריפה מתמדת, עד שנוצר מיונז. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים. את הקציצות מגישים חם, מומלץ עם איולי זעפרן בצד, או עם מיונז איכותי.