אוכל
תמונת AVI׃ mako

סלמון בתנור עם פיטריות בקן פירה תפוחי אדמה

פילה סלמון עסיסי בליווי עוגת פירה קרמי ופיטריות פורטבלו. מנה שהיא ארוחה שלמה ומפנקת

דבורה לקס | מאסטר שף | פורסם 09/07/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג

פילה סלמון

חצי עגבנייה חתוכה ל-3 פלחים

3-4 רצועות פלפל אדום

3-4 רצועות פלפל כתום

2 שן שום

2 כפיות סויה לירקות

2 כפיות סויה לדג

חצי בצל

לפטריות

סלסלת פטריות פורטובלו

5 כפות סילאן

5 כפות שמן שומשום

מיץ סחוט מלימון אחד

לפירה

5 תפוחי אדמה

1 שן שום

שמן זית (לפי הסמיכות)

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.2. בתבנית אפייה מניחים את הסלמון ומוסיפים מלח, פלפל, 2 כפיות סויה, שמן זית  ושני שיני שום פרוסים.  3. בינתיים בקערה, מניחים את הפלפל האדום, הפלפל הכתום והבצל, יחד עם שמן זית, 2 כפיות סויה, מלח, פלפל ושום פרוס ומערבבים.4. מוסיפים את הירקות לתבנית עם הסלמון ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.להכנת הפטריות:5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה6. מוסיפים את הפורטובלו לרוטב ומטגנים על מחבת חמה יחד עם מלח ופלפל עד שהפטריות מוכנות.מכינים את הפירה:7. מרתיחים תפוחי אדמה שלמים ולא מקולפים במים מומלחים מעט עד שהם מוכנים.8. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה. מוסיפים מלח פלפל ושום כתוש ומועכים לפירה. במהלך הכנת הפירה מוסיפים שמן זית לאט לאט עד לסמיכות הרצויה.להגשה9. על צלחת הגשה מניחים את פירה תפוחי האדמה ועליהם מניחים את פטריות הפורטובלו ולידם מניחים את הדג האפוי והירקות.