תמונת AVI׃ מאסטר שף
טונה צרובה בציפוי שומשום ואגוזי מלך
על מצע עדשים שחורות וכתומות
אלקנה ביטון | מאסטר שף
| פורסם 17/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
50 גרם עדשים כתומות
50 גרם עדשים שחורות
150 גרם טונה אדומה
50 גרם שומשום
50 גרם קוואקר (שיבולת שועל)
50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצות
מלח
פלפל
שמן זית
בקבוק מיץ חמוציות
אופן ההכנה:
1 משרים את הטונה במיץ חמוציות. 2. בינתיים קולים שומשום, שיבולת שועל ואגוזים במחבת עד להשחמה קלה. 3. מבשלים עד לרכות את שני סוגי העדשים בשני סירים נפרדים ממולאים במים עד גובה אצבע מעל העדשים. 4. כאשר העדשים רכים, מערבבים את שני הסוגים יחדיו ומוסיפים שמן זית, לימון מלח ופלפל. 5. מוצאים את הטונה מהמשרה ומצפים בתערובת שקלינו (שומשום+שיבולת שועל+אגוזים) 6. מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים בזהירות את הטונה- לשים לב שלא מייבשים אותה. 7. מניחים את העדשים בצלחת ומניחים פרוסות של הדג מעליהם ומזליפים שמן זית.