אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

קציצות דגים

קציצות עסיסיות ועשירות בטעמים, עם תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ברוטב עגניות אדום וסמיך

סמדר ווקנין | mako | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 387 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מים עם לימון (להשריה)
חצי קילו דג פילה (נקרא גם מרלוזה, נמצא במקפיאים בסופר)
חצי קילו דג נסיכה
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
תפוח אדמה קלוף
ראש של שום, מחולק לשיניים ומקולף
2 כפות פירורי לחם
ביצה
מעט שמן

לרוטב

4 עגבניות
גמבה
פלפל חריף (אפשר לוותר)
כף רסק עגבניות
מעט שמן

תבלינים

מלח
פלפל לבן
פפריקה
כמון
כורכום
מרק עוף

אופן ההכנה:

1 משרים את הדגים במים עם לימון למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומסננים.

2 טוחנים את הדגים עם הכוסברה והפטרוזיליה, חצי מהשום ותפוח האדמה.

3 מתבלים את הדגים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את פירורי הלחם, כמון, ביצה ומעט שמן, מערבבים ומניחים בצד או במקרר.

4 קוצצים את השום, הגמבה והפלפל החריף ומגררים את העגבניות בפומפייה.

5 מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב את שאר השום, הגמבה, הפלפל החריף והעגבניות. מוסיפים מים ומתבלים במעט אבקת מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל לבן. מביאים לרתיחה.

6 יוצרים כדורים מתערובת הדגים ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה.

7 מערבבים בקערה קטנה שמן, כף פפריקה ורסק עגבניות, ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.