אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

סלמון גראב לקס

מנה ראשונה אלגנטית לארוחת החג: פילה סלמון טרי וכבוש ברוטב מתקתק

שף זיו שלף | קייטרינג ZED | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

פילה סלמון טרי ונקי
2 ק"ג סוכר
3 ק"ג מלח גס

לתיבול הסלמון

5 כפות שמן זית איכותי
2 כפות גרגירי כוסברה יבשה וקצוצה
6 כפות שמיר טרי קצוץ דק
1 כף פלפל שחור גרוס גס

לרוטב הלקס

1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חומץ בן יין לבן
1/2 כפית אבקת חרדל (אפשר במקום להוסיף כפית חרדל דיז'ון חזק)
1/2 כפית זרעי שומר קצוץ
1 כפית חרדל דיז'ון
1/3 כוס שמן רגיל
1/4 כוס שמיר קצוץ טרי
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:

אופן הכבישה, להכין כ – 48 שעות לפני ההגשה: 1 מערבבים את הסוכר והמלח גס. 2. מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה. 3. מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר. 4. מניחים במקרר למשך 35 שעות.

5 לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין.

6 מערבבים את חומרי התיבול ומתבלים את הסלמון. משרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב.

להכנת הרוטב:

7 בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס.

8 מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים חוץ מהשמיר, ומערבבים.

9 כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ.

להגשה:

10 מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת.

11 בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך. מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים.