סלט ים תיכוני של קונפי דג
סלט עשיר ומרענן עם פילה דג ים
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 26/02/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
150 גרם פילה של דג ים
שמן זית
4 ביצים
4 לבבות חסה
עלי סלרי צעירים מאוד מ-3 צרורות
קילו תפוחי אדמה מבושלים
1 בצל סגול
3 עגבניות
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
צלפים
200 גרם שעועית ירוקה חלוטה
לימון
מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים כ-10 דקות את נתח הדג בתוך סיר עם שמן זית, בטמפרטורה שלא עולה על 50 מעלות. מוציאים את הנתח בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.2. מבשלים את הביצים בסיר. מביאים לרתיחה ומוציאים לאחר 3 דקות בדיוק. מקררים וקולפים.3. מסדרים בקערה רחבה לבבות חסה ועלי סלרי צעירים.4. פורסים תפוחי אדמה, בצל ועגבניות, ומוסיפים זיתים, צלפים, שעועית ומעט מיץ לימון.5. פורסים את הביצים ומניחים מעל הירקות.6. פורסים בעדינות את נתח הדג ומניחים מעל הסלט. 7. מתבלים בשמן זית ומלח ומגישים עם לחם טוב.