שרימפס וקוקי סן ז'אק ברוטב עגבניות, פרנו ובמיה
מנה מעניינת ומגוונת של פירות ים, המשלבת בין עגבניות לפרנו ובמיה. נסו בעצמכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
5 שרימפסים גדולים ונקיים מופרדים מהראשים
5 קוקי סן ז'אק
10 במיות טריות גדולות ויפות נקיות מהעוקצים וחתוכות לרבעים
3 עגבניות יפות לקישוט
10 עגבניות אדומות
2 שיני שום
מעט פלפל שאטה קצוץ דק
מנה פרנו
מיץ מלימון אחד
1 חבילה חמאה מופרדת או מעט שמן זית
סוכר לתיבול
מלח ים אטלנטי לתיבול
מלח דק ופלפל לתיבול
אופן ההכנה:
אופן הכנה 1 מדליקים את התנור על מצב גריל, ובתבנית קטנה מניחים חצאים של 3 העגבניות לאחר שמרחנו אותם בשמן זית עם מעט סוכר ומלח. 2. מכניסים לגריל עד שהעגבניות משחימות קלות והקליפה נפרדת בקלות, ומניחים בצד. 3. מניחים מחבת על אש בינונית, מוסיפים מעט חמאה מופרדת או תערובת של חמאה ושמן זית ומחממים בעדינות. 4. מוסיפים מעט פלפל שאטה ושיני השום ומערבבים, לאחר שתי דקות מוציאים את השום (כדאי לפני שמשחים), מוסיפים את ראשי השרימפס למחבת ומועכים אותם קלות בכף עץ להוצאת הנוזלים. 5. לאחר שראשי השרימפס שינו את צבעם מוסיפים למחבת את 10 העגבניות החתוכות לרבעים ומבשלים על אש בינונית גבוהה עד שהן מתרככות. 6. מתקנים תיבול במלח פלפל וסוכר ומוסיפים את השרימפס למחבת. ברגע שהשרימפס משנים את צבעם מוסיפים את הפרנו, מערבבים וסוגרים את האש. 7. מניחים במחבת פסים מעט חמאה מופרדת או חמאה ומעט שמן זית. 8. מתבלים את הקוקי סן ז'אק במעט מלח ופלפל ומטגנים את הקוקי סן ז'אק עד שמזהיבות קלות (מרכז הצדפה חייב להיות נא). הליך זה אורך כ 1-2 דקות, מכבים את האש ומזליפם מעט לימון. 9. במחבת שלישי מניחים שמן זית, מחממים היטב ומקפיצים את הבמיות כך שיקבלו מעטה פריך. יש להיזהר שלא לפוצץ את הבמיות. 10. מכבים את האש, מוציאים לצלחת ומוסיפים מלח ים אטלנטי ומעט לימון. עריכת המנה 1. מסדרים בצד אחד של הצלחת ערמה של העגבניות שהוצאנו מהתנור ללא הקליפה, עליהן מניחים בצורה מסודרת את השרימפסים. 2. במרכז הצלחת מניחים את הקוקי סן ז'אק, לוקחים מהרוטב שהצטבר במחבת בו בישלנו את השרימפס ובוזקים בעדינות ע"ג השרימפס וע"ג הקוקי סן ז'אק. 3. בצידה הנגדי של הצלחת מניחים את הבמיות.