אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון בתנור

סמכו עלינו, אתם רוצים אותו על השולחן שלכם: נתח פילה סלמון שלם מצופה במשחה ארומטית של דיז'ון, שום, דבש ותימין, שהופכת בתנור לקראסט טעים שמגן על הדג ומותיר אותו טעים ועסיסי

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 17/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 348 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כ-1 ק"ג פילה סלמון (נתח שלם)

2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים

1 כף דבש

2 שיני שום כתושות

עלים מ-3 גבעולי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 מערבבים חרדל עם דבש, שום ותימין למשחה.

3 ממליחים ומפלפלים את נתח הדג ומורחים עליו את תערובת החרדל. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4 צולים בתנור החם 35-25 דקות, או עד שעשוי לטעמכם. מגישים ופורסים במקום.

* לארוחה שלמה - אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה קטנים שעברו חצי בישול.

***

מותג SFN ,Sea Food From Norway, מייצא את הסלמון האיכותי ביותר, שטעמו עדין ומרקמו ייחודי. סלמון נחשב לחומר גלם מופלא ויכול להשתלב במגוון מתכונים בערבי שישי או במועדים חגיגיים, זמנים שבהם אתם יושבים סביב השולחן עם האנשים שאתם הכי אוהבים. הסלמון של SFN גדל בטבע פראי בנורווגיה, במים נקיים וקרים, שם קיימים התנאים המושלמים להתפתחותו. לכן, בפעם הבאה שתחשקו במנת סלמון פרימיום – חשוב שתשימו לב לסימון של ארץ המקור נורווגיה, וזכרו שתמיד עדיף לקנות אותו טרי.

סלמון צלוי בתנור - לפני (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לפני הצלייה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לבלוג המתכונים של אורלי ונמרוד - סיר פלא