אוכל
תמונת AVI׃ none

דג בקארי ירוק

מנה עיקרית תאילנדית מסורתית

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 30/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקארי

1 זר כוסברה קצוץ גס
8 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים גס
8 שיני שום קלופות
1 בצל לבן בינוני, קלוף וחתוך לשמיניות
חתיכת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קלופה וקצוצה גס
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כף כמון
1 כפית מלח

לדג

חצי קילו פילה דג לבן (למשל דניס) ללא עור ועצמות, קצות לחתיכות בגודל ביס
1 כף שמן תירס
2 כפות גדושות צ'ילי ירוק
10 עלי בזיליקום
2 גבעולי עשב לימון מעוכים
סרט קליפה מלימון אחד
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1 כף גדושה סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הצ'ילי: שמים את כל מרכיביו (מכוסברה עד מלח) במעבד מזון וטוחנים למחית אדה. שומרים במקרר עד חודשיים. 2. מחממים שת השמן בסיר ומוסיפים 2 כפות גדושות קארי ירוק ואת הבזיליקום. מערבבים ומטגנים שלוש דקות. 3. מוסיפים את כל יתר החומרים למעט הדג ומערבבים. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות. 4. מוסיפים את נתחי הדג, מערבבים ומבשלים בביעבוע עדין כחמש דקות עד שהדג מוכן. 5. נפטרים מסרט הלימון ומעשב הלימון ומגישים עם אורז לבן.