אוכל

דג מרוקאי

מתכון לדג לוקוס או אמנון

| מסעדת ארמנדו | פורסם 23/09/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

זר כוסברה טרייה
2 פלפלים גמבה אדומה (פרוסים)
2 עגבניות אדומות טריות (פרוסות)
1 לימון גדול צהוב ( פרוס דק)
8 פלפלים אדומים יבשים מאורכים וגדולים ללא הליבה
25 שיני שום קלופים
3 ק"ג דג לוקוס/אמנון
2 כפות פפריקה חריפה (לפי חוזק החריפות הרצוי)
קמצוץ משייה (סוג של תבלין)
חצי כפית פלפל לבן טחון
מלח לפי הטעם
חצי כוס שמן זית משובח

אופן ההכנה:

1 פורסים את הדג לפרוסות בגודל הרצוי, ממליחים במלח גס ומניחים בצד למשך כ 20 עד 30 דקות. 2. בסיר רחב ושטוח מניחים על תחתית כל הסיר את זר הכוסברה אותו שוטפים היטב. 3. מוספים את הפלפל האדום היבש, את העגבניות הפרוסות והלימון על מצע הכוסברה. 4. את הדג שוטפים בעדינות (אין צורך לשטוף את כל המלח) מנחים את רצועות הדג ומסדרים על הירקות בסיר. 5. את כל התבלינים מניחים בקערה עם השמן מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רגילים. 6. לוקחים 5 שיני שום, קוצצים ומפזרים על כל תכולת הסיר מוסיפים את התבלינים עם המים, מפזרים את שאר שיני השום השלמים בכל הסיר, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 עד 40 דקות. 7. לאחר מכן מסירים את המכסה ומורידים לאש קטנה ומרטיבים את הדג עם הרוטב שלו כל 10 דקות ומצמצמים את הרוטב. זמן הבישול בכמות הרוטב הרצוי.