אוכל
צילום׃ מסעדת ארמנדו, יח"צ

סיר אליפות של דגים מרוקאים

כבר הכנו דגים מרוקאים בחיים, אבל המתכון הזה, שכולו ניחוחות של תבלינים, שמן זית וחריפות בלתי מתפשרת, הוא אחד הקלים להכנה. וממש לא חייבים להשתמש בלוקוס

מסעדת ארמנדו | יחסי ציבור | פורסם 23/09/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 245 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

זר כוסברה טרייה, שטופה היטב

2 פלפלים אדומים, פרוסים

2 עגבניות אדומות, פרוסות

1 לימון גדול, פרוס דק

8 פלפלים אדומים יבשים מאורכים וגדולים, ללא הליבה

25 שיני שום, קלופים

3 ק"ג דג לוקוס או אמנון

2 כפות פפריקה חריפה (לפי חוזק החריפות הרצוי)

קמצוץ משייה (מעטפת אגוז מוסקט, לא חובה)

חצי כפית פלפל לבן טחון

מלח, לפי הטעם

חצי כוס שמן זית משובח

אופן ההכנה:

1 פורסים את הדג לפרוסות בגודל הרצוי. ממליחים במלח גס ומניחים בצד למשך 20-30 דקות.

2 מניחים על תחתית של סיר רחב ושטוח את זר הכוסברה. מניחים מעל את הפלפל האדום היבש, את העגבניות והלימון.

3 שוטפים את הדג בעדינות (אין צורך לשטוף את כל המלח). מסדרים את רצועות הדג על הירקות.

4 מניחים בקערה את כל התבלינים. מוסיפים את השמן. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים.

5 קוצצים 5 שיני שום. מפזרים על כל הסיר.

6 מוסיפים את התבלינים עם המים. מפזרים את שיני השום השלמים שנותרו בכל הסיר.

7 מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 עד 40 דקות.

8 מסירים את המכסה ומנמיכים את הלהבה לקטנה. מרטיבים את הדג עם הרוטב כל 10 דקות ונותנים לרוטב להצטמצם (קובעים את זמן הבישול לפי כמות הרוטב הרצויה).