אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פילה בורי אורגני בגריל על תרד בוקצוי וגזרים צלויים

פילה דג רך ועסיסי ברוטב ארומטי של חמאה, שום ויין לבן

עודד שוורצברד | המלון הסקוטי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 יחידות פילה בורי נקי
200 מ"ל ציר דגים
1 גרם זעפרן
3 כוכבי אניס
100 גרם חמאה (רצוי חמאה צהובה)
2 שיני שום פרוס
50 מ"ל יין לבן
תימין מופרד מ-8 ענפים
מלח
3 יחידות תרד בוקצוי
6 גזרים חצויים לרבעים לאורך
100 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1 הכנות מקדימות: חולטים את התרד במים רותחים כדקה ומקררים במי קרח. חוצים את הגזרים לאורך לרבעים, מסדרים במגש עם ניר אפיה, יוצקים מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, עלי תימין ואופים בתנור בחום 230 מעלות כ-20 עד 25 דקות.

2 יוצקים במחבת ציר דגים, זעפרן, כוכבי אניס, חמאה, שום פרוס, יין לבן, מחצית מעלי התימין (מופרדים) ומעט מלח. מרתיחים הכול עד לקבלת רוטב כמעט סמיך (במידה והרוטב נוזלי רצוי להוסיף עוד קצת חמאה או לצמצם את הנוזלים). מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. משלימים טעם לפי הצורך.

3 מחממים מחבת, יוצקים על הדג שמן זית, מלח ועלי תימין מופרדים (החצי השני). מניחים את פילה הדג במחבת כשעור הדג למטה כ-3 דק והופכים לעוד כדקה וחצי.

4 מניחים את הירקות על הצלחת, מעל את פילה הדג ויוצקים מהרוטב מעל הכל.