אוכל
צילום׃ ג'ון סלי, יחסי ציבור

נתחי סלמון בניחוח תפוז

נתחי פילה עסיסיים ברוטב מתקתק של תפוזים ודבש

| מקורמיק | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה סלמון
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1.5 כפיות עלי תימין
1 כפית סוכר חום
1 כפית פפריקה (מתוקה, חריפה או גם וגם)
½ כפית מלח

לרוטב:

½ כפית קליפת תפוז מגוררת
2 פלחי תפוז ללא גרעינים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות פלפל אדום
1 כף דבש
1 כף בצל אדום קצוץ
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
½ כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

1 להכנת הסלמון: מערבבים מיץ לימון, שמן זית וכפית עלי תימין בקערה. מוסיפים את נתחי הסלמון למרינדה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות או יותר.2. להכנת הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מכסים ומכניסים למקרר עד להגשה.3. מחממים תנור ל-200 מעלות.4. מערבבים בקערה סוכר חום, ½ כפית תימין, פפריקה ומלח.5. מוציאים את הסלמון מהמרינדה וטובלים בתערובת התבלינים. מעבירים לתבנית.6. אופים את הסלמון במשך 10-15 דקות, או עד שהסלמון מוכן (אפשר גם לצלות בגריל בחום בינוני גבוה במשך 6-8 דקות לכל צד). מגישים עם רוטב התפוז.