אוכל

דגי ברבוניה ממולאים

נסיך הים בציפוי סולת פריך

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/05/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

12 דגי ברבוניה מנוקים, גדולים ויפים
1 כוס סולת
שמן זית לטיגון

למילוי:

חצי כוס פירורי לחם
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי טימין
2 שיני שום קצוצות
3 פילה אנשובי קצוצים דק
1 כפית קליפת לימון
2 כוסות שמן זית

לרוטב ויניגרט:

רבע כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות
עלי טימין
1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
12 זיתים שחורים מגולענים, חתוכים לשלושה (כפי שהודגם בפרק)
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפות צלפים קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. 2. ממלאים את הדגים בתערובת ומניחים אותם על מגש. 3. שמים על הכיריים מחבת עם שמן זית. מכינים ליד הכיריים 4 כלים: הכי קרוב- צלחת עם סולת, לידה צלחת עם ביצים טרופות, לידה צלחת קמח והכי רחוק מהכיריים את מגש הדגים. מתחילים לצפות את הדגים: קודם טובלים את הדגים בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בסולת. מכניסים את הדגים הממולאים והטבולים ומטגנים עד שהם שחומים ויפים. מסדרים על צלחת הגשה יפה. 4. מכינים את הויניגרט: שמים שמן במחבת קטנה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הטימין, הפלפל ירוק והזיתים לטיגון קצר. מוסיפים את העגבניות לערבוב ולבסוף את מיץ וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, יוצקים על הדגים שבצלחת ומגישים.