אוכל
צילום׃ istockphoto

ברבוניות נשואות

דגיגונים מטוגנים בציפוי פריך, ממולאים בזיתי קלמטה ומתובלים בויניגרט עגבניות

צחי עובדיה | null | פורסם 06/04/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

ברבוניות נקיות מאידרה עם הראש והזנב

למילוי

4 עגבניות מקולפות
10 זיתי קלמטה ללא חרצנים
6 שיני שום
10 צלפים קצוצים

לויניגרט עגבניות

1 עגבניה קצוצה דק
2 עגבניות מגורדות
3 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
1 כף תימין
מלח ופלפל
שמן זית
אורגנו

לרוטב "הכל"

1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס נענע
1/2 כוס כוסברה
6/5 עלי בזיליקום
3 שיני שום
1/4 לימון קצוץ דק עם הקליפה
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
צ'ילי ירוק (לא חובה)
1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. למילוי: מטגנים את השום במעט שמן זית, מוסיפים את הצלפים והעגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הזיתים, מנמיכים את האש עד לאידוי מי העגבנייה ומקררים.

2 לויניגרט העגבניות: מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

2 לרוטב "הכל": בכוס עבה או במכתש ועלי כותשים את כל החומרים מלבד השמן ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומערבבים.

3 מילוי הדגים: לוקחים שתי ברבוניות באותו גודל וממלאים במלית. מקמחים וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם, מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

4 טובלים באחד הרטבים ואוכלים.