תמונת AVI׃ none
לוקוס וירקות צלויים בתנור
דג עסיסי הנאפה בתנור עם שלל ירקות ואז עובר לבישול ברוטב של חמאה ויין לבן
אייל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 20/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לוקוס שלם במשקל 1 קילו
פלפל חריף
½ ק"ג עגבניות
לפת
שומר
½ ק"ג בצל לבן
½ כוס יין לבן שרדונה
5 כפות חמאה
צרור קטן של בצל ירוק
מרווה
מלח ים אטלנטי
חמאה
יין לבן יבש איכותי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל220- מעלות.
2 מסדרים בתבנית את הירקות, הבצל הירוק והמרווה עם הדג.
3 בוזקים שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי וצולים כ20- דקות.
4 מוציאים את התבנית מהתנור ושמים על הגז, יוצקים 1/2 כוס יין לבן ו-4 כפות חמאה ומסחררים קלות כדי ליצור חיבור של הנוזלים עם החמאה.
5 מבשלים את הכל כ-5 דקות ומגישים חם חם.