אוכל
תמונת AVI׃ none

לוקוס וירקות צלויים בתנור

דג עסיסי הנאפה בתנור עם שלל ירקות ואז עובר לבישול ברוטב של חמאה ויין לבן

אייל שני | מבשלים ביחד | פורסם 20/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לוקוס שלם במשקל 1 קילו
פלפל חריף
½ ק"ג עגבניות
לפת
שומר
½ ק"ג בצל לבן
½ כוס יין לבן שרדונה
5 כפות חמאה
צרור קטן של בצל ירוק
מרווה
מלח ים אטלנטי
חמאה
יין לבן יבש איכותי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל220- מעלות.

2 מסדרים בתבנית את הירקות, הבצל הירוק והמרווה עם הדג.

3 בוזקים שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי וצולים כ20- דקות.

4 מוציאים את התבנית מהתנור ושמים על הגז, יוצקים 1/2 כוס יין לבן ו-4 כפות חמאה ומסחררים קלות כדי ליצור חיבור של הנוזלים עם החמאה. 

5 מבשלים את הכל כ-5 דקות ומגישים חם חם.

>> מוס שוקולד >> סשימי חציל