יח``צ׃ יחסי ציבור
דג לוקוס עם ירקות
מתכון של השף אלון גונן
אלון גונן | מסעדת אל-בריו
| פורסם 06/05/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 נתחי דג לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד ( שמוכר הדגים יפלט את הדג אבל ישאיר את העור מלמטה)
1 שקית של אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים למקלות
6 בצלי שאלוט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית שום כתוש
רבע כפית גינג'ר
חצי כוס יין יבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 1. מבשלים את מקלות הגזר במים רותחים עד שהם רכים אך קריספים, מוסיפים את האפונה הקפואה ואת בצלי השאלוט המקולפים ומבשלים 5 דקות. מסננים. 2. במחבת או בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אחר כך, יוצקים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הדג 2 דקות מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים כולל האפונה והגזר. 3. סוחטים מעל הדג את מיץ הלימון, מוסיפים את היין, המלח והפלפל ומכניסים לתנור ל-10 דקות. 4. מסדרים על צלחת הגשה את הדג, מוזגים מסביב את האפונה, הגזר והבצל ויוצקים על הכל רוטב ומגישים.