אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

דג לוקוס עם ירקות

מתכון של השף אלון גונן

אלון גונן | מסעדת אל-בריו | פורסם 06/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 נתחי דג לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד ( שמוכר הדגים יפלט את הדג אבל ישאיר את העור מלמטה)
1 שקית של אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים למקלות
6 בצלי שאלוט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית שום כתוש
רבע כפית גינג'ר
חצי כוס יין יבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 1. מבשלים את מקלות הגזר במים רותחים עד שהם רכים אך קריספים, מוסיפים את האפונה הקפואה ואת בצלי השאלוט המקולפים ומבשלים 5 דקות. מסננים. 2. במחבת או בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אחר כך, יוצקים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הדג 2 דקות מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים כולל האפונה והגזר. 3. סוחטים מעל הדג את מיץ הלימון, מוסיפים את היין, המלח והפלפל ומכניסים לתנור ל-10 דקות. 4. מסדרים על צלחת הגשה את הדג, מוזגים מסביב את האפונה, הגזר והבצל ויוצקים על הכל רוטב ומגישים.