אוכל

סרדיני כינרת עם סלסה

מתכון פשוט ומיוחד לנסיכי הים - הסרדינים

| גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2 | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסרדינים

8 סרדינים טריים נקיים וללא קרביים
קמח
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון עמוק
חופן אגוזי קשיו קלויים

לסלט

פלפל אדום חריף קצוץ דק
בשר לימון ללא הגרעינים חתוך לקוביות קטנות
קליפה קצוצה מלימון אחד
מיץ לימון
זר כוסברה קצוצה גס
זר פטרוזיליה קצוצה גס
שן שום כתושה
עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח
חופן אגוזי קשיו שבורים

עוד צריך

טחינה

פרוסות לחם קלויות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלט: מניחים בקערה את עשבי התיבול, אגוזי הקשיו, העגבניה, בשר וקליפת הלימון, השום . יוצקים מעל את מיץ הלימון מתבלים ומערבבים.   2. מטגנים את הסרדינים: שוטפים היטב את הסרדינים ומייבשים. מערבבים חצי כוס קמח עם מעט פפריקה מלח ופלפל. טובלים את הסרדינים בקמח המתובל. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הסרדינים המקומחים עד להזהבה. 3.מנחים את תלולית סלט במרכז הצלחת, מקיפים את הסלט בשלוש פרוסות לחם קלויות ומעליהן מניחים את הסרדינים המטוגנים. מעל הכל זולפים בנדיבות טחינה.