אוכל
צילום׃ Joris Luyten, GettyImages IL

בורי אפוי על מצע ירקות בציר עוף

מתכון של השף חיים כהן

חיים כהן | יד מרדכי | פורסם 25/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות
1.5 כוסות של ציר עוף
1/4 כפית של כורכום
5 בורי מנוקה ללא הראש וחצוי
מלח
פלפל
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
2 שיני שום קלופות, מעוכות מעט

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות עבות. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות. 2. מחממים את הציר ומוסיפים לו את הכורכום. 3. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. 4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (220 מעלות). 5. במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף. 6. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומרפדים את תחתיתה בפרוסות תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. מפזרים את הבצל המטוגן ומסדרים מעל את העגבניות. שוב מתבלים. יוצקים לתבנית את הציר הרותח. 7. מכניסים לתנור (ללא כיסוי) ואופים ארבעים דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בה את הדגים ואופים עוד עשרים דקות. מגישים חם.