פילה סלמון עם חרדל דיז׳ון
פילה סלמון עם חרדל דיז׳ון... !! סופר טעים וסופר בריא !
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
- 1 פילה דג סלמון.
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית.
- 1/3 כוס (85 מ"ל) חרדל דיז׳ון (מומלץ- עם גרגירים )
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט.
- 2 שיני שום קצוצות / כתושות.
- 2 ענפי רוזמרין.
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1 ראשית,
יש לחמם את התנור ל200 מעלות.
לסדר את חתיכות דג הפילה על כל תבנית שמתאימה לכם.
אני השתמשתי בתבנית חרסינה עמידה בחום.
2 מלבד ענפי הרוזמרין, יש לערבב את כל החומרים יחד.
3 לאחר שכל החומרים הפכו למרקם אחיד , יש לכסות ברוטב את הדג ביסודיות ולסדר את ענפי הרוזמרין באיזו דרך יצירתית שרק תרצו.
אני שמתי שכבה עבה במיוחד ומכובדת כי זה פשוט טעים !!!
** מי שלא אוהב טעמים חזקים יש למרוח שכבה דקה יותר.
** טיפ : לחורר באלגנטיות את חתיכות הדג עם מזלג על מנת שהטעמים יחדרו פנימה ויתנו טעם עשיר יותר.
4 מכניסים את התבנית לתנור (שחומם מראש ל200 מעלות) ואופים למשך 20 דקות.
** טיפ : לחורר באלגנטיות את חתיכות הדג עם מזלג על מנת שהטעמים יחדרו פנימה ויתנו טעם עשיר יותר.
4 מכניסים את התבנית לתנור (שחומם מראש ל200 מעלות) ואופים למשך 20 דקות.