אוכל
צילום׃ דנה מאירזון, יחסי ציבור

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול

דג עסיסי, צרוב וזהוב בליווי פטריות, זיתים ובצלים בזיגוג יין לבן וחמאה

מרסיה כצמן | מסעדת bariba | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
200 גרם בורגול
100 גרם שעועית ירוקה רחבה
שמן זית
25 גרם פטריות פורטובלו
25 גרם פטריות שמפיניון
2 בצלים סגולים
50 גרם זיתים קלמטה (שחורים) מגורענים
2 שיני שום
כף יין לבן יבש
25 גרם חמאה
מלח ופלפל
1 חופן בייבי תרד
מוגש עם יוגורט צאן 4.5% - 3 כפות לכל מנה (סה"כ 12 כפות)

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים פושרים כחצי שעה. מסננים את המים. 2. חותכים את השעועית לפרוסות של כ-4 ס"מ רוחב. חולטים שתי דקות ומוצאים למי קרח. 3. מקפיצים במחבת עם קצת שמן זית על אש גבוהה: 2 סוגי פטריות, בצל, שעועית, זיתים, שום, בורגול למשך כ-1 דקה. מוסיפים את היין, החמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את האש, מוסיפים את הבייבי תרד. 4. להכנת הדג: במחבת מחומם מראש, עם קצת שמן זית, מניחים את הדג (צד העור על המחבת) כ- 2 דקות, על אש גבוהה. בודקים את צבע העור - עד שמזהיב ופריך. הופכים את הדג ל2- דקות נוספות על האש, עד שמוכן.

5 להגשה: בצלחת רחבה, מורחים שכבת יוגורט דקה כבסיס, מניחים את הבורגול והירקות המוקפצים במרכז הצלחת. לבסוף מניחים את הדג מעל ומגישים.