אוכל
צילום׃ יח"צ

טונה על מצע של גואקמולה

פרנק אזולאי מביא לכם מתכון טעים במיוחד

פרנק אזולאי | ירוק | פורסם 02/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח טונה אדומה

למרינדה

100 גר' שמן זית
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה טחונה גס
קורט מלח

לגואקמולה

2 אבוקדו
פלפל אדום קטן
בצל אדום בינוני
חופן כוסברה (כ- 2 כפות קצוצות)
1 כף מיץ לימון
קורט מלח
קורט פלפל

לרוטב יוגורט

1 גביע יוגורט
½ גביע שמנת חמוצה
1 כפית ג'ינג'ר
½ כפית מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

לקולי של פלפל

פלפל אדום
קורט מלח
קורט פפריקה
מעט חמאה
בצל בינוני
שום לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתח הטונה למשך 10-15 דקות. מטגנים את הטונה במחבת מספר דקות מכל צד. קולפים את האבוקדו ומועכים לעיסה. קוצצים את הפלפל האדום הבצל והכוסברה ומערבבים עם האבוקדו. מוסיפים את הלימון, המלח והפלפל. מערבבים את כל חומרי היוגורט עד לקבלת מרקם אחיד. מבשלים את הפלפל האדום במים, מוסיפים את המלח והפפריקה וממשיכים בבישול עד שהפלפל יתרכך. מסננים את הפלפל מהמים ומוסיפים מעט חמאה. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת יחד עם הפפריקה עד שהבצל יזהיב. טוחנים את הפלפלים ומוסיפים למחבת למספר דקות. הרכבת המנה: מניחים את הגואקמולה בצלחת, כמצע לנתח הטונה. יוצקים מסביב גואקמולה את רוטב היוגורט ומסביב לו את קולי הפלפל. מניחים את נתח הטונה על מצע האבוקדו.