אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

פילה לוקוס עם אספרגוס וקרפצ'יו סלק

פילה דג עסיסי בתוספות ירק קריספיות ובציפוי פטרוזיליה ואגוזי לוז

שף זיו שלף | קייטרינג ZED | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

10 מנות דג לוקוס נקי מעצמות עם העור
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים
5 כפות שמן זית איכותי
מלח
פלפל
1 ק"ג אספרגוס לבן
1 סלק גדול

לקישוט

1 חבילת פטריית אנוקי
1 מבחר עלי מיקרי

אופן ההכנה:

1 להכנת הציפוי: שמים במעבד מזון פטרוזיליה קצוצה, אגוזי לוז קצוצים, שמן זית מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת מרק משחתי. 2. עם הרוטב שהתקבל מצפים את הדג רק בחלק של העור. מתבלים עוד במלח ופלפל.

3 להכנת הדג: מניחים נייר אפייה על תבנית ומסדרים את הדגים כשהעור כלפי מעלה.

4 אופים בחום של 180 מעלות כ-8 דקות עד שהדג מוכן.

5 מנקים את ראש האספרגוס בעזרת קולפן.

6 מרתיחים בסיר מים וחולטים את האספרגוס למשך דקה.

7 קולפים את הסלק ופורסים דק עד כמה שאפשר (בעזרת מנדולינה או קולפן).

8 להגשה: מסדרים בצלחת את הסלק הפרוס.

9 מניחים את האספרגוס. מעל מניחים את הדג המוכן.

10 מגישים עם שמן זית ומיץ לימון, ומקשטים בפטריות והעלים.