תבשיל לוקוס חריף בעגבניות ופלפלים
למי שמתחשק קצת חגיגה בעיניים ובפה זו המנה בשבילו: פילה לוקוס עם לימונים, עגבניות בשלות להפליא, פלפלים חריפים וצרור כוסברה עזת טעם בעשרים דקות של עבודה קלילה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לדג:
600 גרם פילה מלוקוס או דג ים אחר (כמו מוסר או לברק), ללא עור ואדרות
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס או מלח ים אטלנטי
לרוטב:
3-4 כפות שמן
4-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
כפית שבבי פלפל צ'ילי גרוס (שאטה)
כפית פפריקה מתוקה
חופן קטן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
6-7 עגבניות בשלות ויפות, קלופות וחתוכות גס
2-3 פלפלים ירוקים ו/או אדומים חריפים, חתוכים גס (אפשר פחות לפי הטעם)
2 לימונים, קלופים וחתוכים גס
1 צרור כוסברה, קצוצה גס
3-4 פלפלים חריפים יבשים שלמים
אופן ההכנה:
1 הרוטב: בסיר שמים את השמן, השום, שבבי הצ'ילי והפפריקה. מטגנים מעל להבה בינונית כדקה, עד שיש ריח נעים בחדר.
2 מוסיפים את הזיתים הקצוצים, העגבניות, הפלפלים החריפים והלימונים ולבסוף את כל הכוסברה והפלפלים החריפים היבשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
3 מניחים את הדגים על צלחת, יוצקים מעליהם את מיץ הלימון, מתבלים במלח ומשהים 10 דקות, ואז חותכים לפרוסות עבות.
4 מוסיפים את הדגים לתבשיל, ושמים מעל עוד קצת שמן וגבעולי כוסברה. מכסים ומבשלים 10-20 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין.