אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

תבשיל לוקוס חריף בעגבניות ופלפלים

למי שמתחשק קצת חגיגה בעיניים ובפה זו המנה בשבילו: פילה לוקוס עם לימונים, עגבניות בשלות להפליא, פלפלים חריפים וצרור כוסברה עזת טעם בעשרים דקות של עבודה קלילה

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 23/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדג:

600 גרם פילה מלוקוס או דג ים אחר (כמו מוסר או לברק), ללא עור ואדרות

מיץ מחצי לימון

קורט מלח גס או מלח ים אטלנטי

לרוטב:

3-4 כפות שמן

4-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס

כפית שבבי פלפל צ'ילי גרוס (שאטה)

כפית פפריקה מתוקה

חופן קטן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס

6-7 עגבניות בשלות ויפות, קלופות וחתוכות גס

2-3 פלפלים ירוקים ו/או אדומים חריפים, חתוכים גס (אפשר פחות לפי הטעם)

2 לימונים, קלופים וחתוכים גס

1 צרור כוסברה, קצוצה גס

3-4 פלפלים חריפים יבשים שלמים

אופן ההכנה:

1 הרוטב: בסיר שמים את השמן, השום, שבבי הצ'ילי והפפריקה. מטגנים מעל להבה בינונית כדקה, עד שיש ריח נעים בחדר.

2 מוסיפים את הזיתים הקצוצים, העגבניות, הפלפלים החריפים והלימונים ולבסוף את כל הכוסברה והפלפלים החריפים היבשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

3 מניחים את הדגים על צלחת, יוצקים מעליהם את מיץ הלימון, מתבלים במלח ומשהים 10 דקות, ואז חותכים לפרוסות עבות.

4 מוסיפים את הדגים לתבשיל, ושמים מעל עוד קצת שמן וגבעולי כוסברה. מכסים ומבשלים 10-20 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין.