אוכל
צילום׃ AndrewFurlongPhotography, Istock

סלמון אפוי ביין לבן ועשבי תיבול

קוביות פילה סלמון עסיסיות, בתיבול מעודן על מצע תבשיל עדשים וטופו

| מלון הרודס אילת | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם קוביות פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים בעובי של 2 ס"מ על 2 ס"מ
100 גרם חמאה
3 שיני שום טרי פרוסות
1 כוס יין לבן מאיכות טובה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
צרור כוסברה קצוצה דק
צרור אורגנו טרי קצוץ דק
50 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לתבשיל העדשים

500 גרם עדשים ירוקות מבושלות
300 גרם טופו חתוך קוביות
שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים קצוצים
3 ענפי סלרי עלים קצוצים
1/2 כוס יין לבן
100 מל' שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 בסיר על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מטגנים קלות את השום מוסיפים את היין הלבן ועשבי התיבול, מתבלים ומצננים. 3. מערבבים את הרוטב יחד עם קוביות הסלמון ואופים בתנור שחומם מראש כ-20 דקות.

4 בסיר מחממים שמן זית ומאדים לפי הסדר הבא – בצל, שום, גזר וסלרי. מאדים כמה דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את העדשים והטופו.

5 מוסיפים את היין הלבן והשמנת מתוקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט. מבשלים עד להסמכה של התבשיל ומורידים מן האש.

6 מסדרים בקערה את התבשיל, מעליו מסדרים את קוביות הסלמון ומגישים.