סלמון אפוי ברוטב יין לבן, שמנת וכרישה
היין הלבן מקפיץ את כל הטעמים והופך את המנה הזו לחוויה אמיתית, כל הנותר לכם לעשות זה להתמוגג
| תנובה
| פורסם 26/05/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 נתחי סלמון טרי ללא העור, שטופים היטב
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת
לרוטב
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
1 כרישה, חתוכה לפרוסות
1/2 כוס יין לבן יבש
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
10 עגבניות שרי חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מניחים את הדגים בתבנית, מברישים בחמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ-20 דקות. (חשוב לא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על עסיסיות הדג).
2 לרוטב: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עגבניות השרי, מערבבים כדקה ומכבים את הלהבה.
3 להגשה: מניחים את הדג על צלחת ויוצקים מעט רוטב מעל.