אוכל

סלמון אפוי ברוטב יין לבן, שמנת וכרישה

היין הלבן מקפיץ את כל הטעמים והופך את המנה הזו לחוויה אמיתית, כל הנותר לכם לעשות זה להתמוגג

| תנובה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 נתחי סלמון טרי ללא העור, שטופים היטב

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת

 

לרוטב

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

1 כרישה, חתוכה לפרוסות

1/2 כוס יין לבן יבש

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"

10 עגבניות שרי חצויות

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1 מניחים את הדגים בתבנית, מברישים בחמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ-20 דקות. (חשוב לא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על עסיסיות הדג).

2 לרוטב: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עגבניות השרי, מערבבים כדקה ומכבים את הלהבה.

3 להגשה: מניחים את הדג על צלחת ויוצקים מעט רוטב מעל.