אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלמון בציפוי דבש מפרחי אבוקדו

דג עסיסי בציפוי מתקתק מוגש על סלסה ירוקה

| יד מרדכי | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/8 כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כף מעדן משמש 100% פרי של 'יד מרדכי'
2 שיני שום כתושות
1/8 כוס חומץ יין לבן
1/8 כוס סויה (לא חובה)
400 גרם פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)
3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
פלפל שחור

לסלסה

3 מלפפונים קלופים
1/2 אבוקדו מקולף
1 כפית סוכר
1/2 פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות
100 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 כף חומץ יין לבן

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ.

2 במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.

3 יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.

4 לסלסה: חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ ומערבבים.

5 מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.