אוכל
צילום׃ mako אוכל

סלמון עם שועית, עגבניות שרי וזיתים

זה המתכון שלי ל"תקתוק הגדול"! במקרה שאני עסוקה ולחוצה מידי, אבל רוצה להגיש מהר מנה טעימה חגיגית, קלה להכנה ותמיד מרשימה.. והכל תוך 25 דקות בלבד!

מורליברמן | מתכוני גולשים | פורסם 31/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 500 גר' פילה סלמון מופשר (או 6 פלטים של לברק/ בס)

2 גבעולי טימין

4-5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1/2 לימון, פרוס

400 גר' שעועית ירוקה קפואה

1 סלסלה עגבניות שרי

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מניחים את גבעולי הטימין בצד אחד של התבנית ומניחים עליהם את הדג, כשהעור כלפי מעלה.

2 יוצקים 2 כפות מהשמן על הדג ממליחים, מפלפלים ומסדרים עליו את פרוסות הלימון.

3 מערבבים את השעועית, עגבנית והזיתים יחד עם שארית שמן הזית. ומתבלים במלח ופלפל.

4 מניחים את תערובת השעועית לצד הדג בתבנית ואופים 15-20 דקות, עד שהדג עשוי.

5 הופכים את הדג ומגישים עם שאר התערובת בצד. בתאבון...!