אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

סלמון ברוטב אדום ולימון כבוש

כל אחד בטוח שהדג האדום של אמא שלו הוא הכי טעים, אז קיבצנו את הטוב מכל האמהות במתכון מנצח אחד

אלקנה ביטון | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פילטים של סלמון (טרי או מופשר)
4 פלפלים אדומים חריפים
ראש שום שלם
זר כוסברה
5 לימונים כבושים (אפשר לקנות במעדנייה)
גמבה אדומה גדולה
2 עגבניות גדולות ובשלות

תבלינים

כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות בעובי ס"מ. מקלפים את השום וקוצצים את הכוסברה.

2 מערבבים את כל התבלינים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבלת משחה הומוגנית ודי נוזלית.

3 שוטפים את הדג, ומסירים את העור, אם יש.

4 מפזרים בסיר נמוך ורחב (סוטאז') את רצועות הגמבה, העגבניות ושיני השום השלמות, ומוסיפים את הלימונים. מסדרים את הדגים וביניהם את הפלפלים החריפים, עד לכיסוי מלא של התחתית.

5 יוצקים פנימה את תערובת התבלינים והשמן שהכנו מראש, ומוסיפים מים פושרים עד גובה התבשיל.

6 מבשלים על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה, עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הכוסברה. חשוב מאוד: אסור לערבב עם כף, אלא רק להרים את הסיר בזווית כך שהנוזלים יתפזרו.

7 מבשלים כ-20 דקות, מורידים את החום ובודקים שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך וטעים. אם לא נשארו מספיק נוזלים – מוסיפים מעט מים.