סלמון ברוטב אדום ולימון כבוש
כל אחד בטוח שהדג האדום של אמא שלו הוא הכי טעים, אז קיבצנו את הטוב מכל האמהות במתכון מנצח אחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פילטים של סלמון (טרי או מופשר)
4 פלפלים אדומים חריפים
ראש שום שלם
זר כוסברה
5 לימונים כבושים (אפשר לקנות במעדנייה)
גמבה אדומה גדולה
2 עגבניות גדולות ובשלות
תבלינים
כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות בעובי ס"מ. מקלפים את השום וקוצצים את הכוסברה.
2 מערבבים את כל התבלינים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבלת משחה הומוגנית ודי נוזלית.
3 שוטפים את הדג, ומסירים את העור, אם יש.
4 מפזרים בסיר נמוך ורחב (סוטאז') את רצועות הגמבה, העגבניות ושיני השום השלמות, ומוסיפים את הלימונים. מסדרים את הדגים וביניהם את הפלפלים החריפים, עד לכיסוי מלא של התחתית.
5 יוצקים פנימה את תערובת התבלינים והשמן שהכנו מראש, ומוסיפים מים פושרים עד גובה התבשיל.
6 מבשלים על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה, עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הכוסברה. חשוב מאוד: אסור לערבב עם כף, אלא רק להרים את הסיר בזווית כך שהנוזלים יתפזרו.
7 מבשלים כ-20 דקות, מורידים את החום ובודקים שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך וטעים. אם לא נשארו מספיק נוזלים – מוסיפים מעט מים.