אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות דגים על קרם פלפלים

מתכון לקציצות מפילה דניס ברוטב פיקנטי. מנה ביתית ומנחמת

ליהיא נעים | מאסטר שף | פורסם 10/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

2 פילה דניס, קצוצים דק

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל

5 כפות פירורי לחם

לרוטב הפלפלים:

4 פלפלים אדומים

4 פלפלים צהובים

1 פלפל חריף

מלח ופלפל

מעט שמן זית

חומץ בלסמי

שום (לפי הטעם)

כף יין לבן

אופן ההכנה:

1 . מסדרים את הפלפלים בתבנית גדולה ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות. הופכים כל 10 דקות, עד שהפלפלים ניתנים לקילוף. מניחים להם להצטנן, מקלפים, מנקים את הגרעינים וחותכים לחתיכות קטנות. את הפלפל החריף מקלפים עם כפפות על הידיים.

2 שמים בקערה את הדגים, הכוסברה, מיץ הלימון, המלח, הפלפל ופירורי הלחם.

3 מערבבים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים בעדינות (זהירות שהקציצות לא יתפרקו) עד לקבלת קציצות שחומות. אם התערובת לא מתייצבת אפשר להוסיף חלבון, ולנסות שוב.

4 טוחנים את הפלפלים האדומים עם הפלפל החריף, מלח ופלפל, שמן זית, חומץ בלסמי ושום – עד לקבלת מרקם קרמי.

5 טוחנים בנפרד את הפלפלים הצהובים, שום, מלח ופלפל, שמן זית ויין לבן.

6 מורחים על הצלחת את שני הקרמים, זה לצד זה, מסדרים את הקציצות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!