קציצות דגים על קרם פלפלים
מתכון לקציצות מפילה דניס ברוטב פיקנטי. מנה ביתית ומנחמת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
2 פילה דניס, קצוצים דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל
5 כפות פירורי לחם
לרוטב הפלפלים:
4 פלפלים אדומים
4 פלפלים צהובים
1 פלפל חריף
מלח ופלפל
מעט שמן זית
חומץ בלסמי
שום (לפי הטעם)
כף יין לבן
אופן ההכנה:
1 . מסדרים את הפלפלים בתבנית גדולה ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות. הופכים כל 10 דקות, עד שהפלפלים ניתנים לקילוף. מניחים להם להצטנן, מקלפים, מנקים את הגרעינים וחותכים לחתיכות קטנות. את הפלפל החריף מקלפים עם כפפות על הידיים.
2 שמים בקערה את הדגים, הכוסברה, מיץ הלימון, המלח, הפלפל ופירורי הלחם.
3 מערבבים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים בעדינות (זהירות שהקציצות לא יתפרקו) עד לקבלת קציצות שחומות. אם התערובת לא מתייצבת אפשר להוסיף חלבון, ולנסות שוב.
4 טוחנים את הפלפלים האדומים עם הפלפל החריף, מלח ופלפל, שמן זית, חומץ בלסמי ושום – עד לקבלת מרקם קרמי.
5 טוחנים בנפרד את הפלפלים הצהובים, שום, מלח ופלפל, שמן זית ויין לבן.
6 מורחים על הצלחת את שני הקרמים, זה לצד זה, מסדרים את הקציצות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!