אוכל

סשימי לוקוס וסלמון

בליווי מנגו ואבוקדו

אביב עזר פישלר | מאסטר שף | פורסם 25/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 כוס אורז בסמטי
מעט חמאה לטיגון
3/4 כוס מים רותחים
100 גרם דג לוקוס טרי נקי ומפולט
100 גרם דג סלמון טרי נקי ומפולט
15 זרעי כוסברה
אבוקדו בשל
מנגו מאיה עסיסי וקשה
מעט מיץ לימון
פלפל צ'ילי אדום
בצל ירוק אחד
מעט מלח ופלפל

לרוטב

2 כפות רוטב סויה
כף רוטב מירין (יין אורז מתוק )
1/2 כפית שמן שומשום
מעט ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את האורז לטיגון קל 2. מוסיפים את המים הרותחים מערבבים מעט עם מלח ומכסים 3. מבשלים כ-6-9 דקות עד שמתקבלות ארובות קטנות מתחתית הסיר. 4. מכבים את האש ומשאירים מכוסה. לרוטב: 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב במחבת עד להמסה ומשאירים בצד להתקרר.

לדגים: 1. חותכים את הדגים לקוביות קטנות ושמים כל אחד בקערה נפרדת. 2. לקערת קוביות הסלמון מוסיפים קוביות אבוקדו, קלוף וחתוך באותו הגודל של הדג. 3. לקערת קוביות הלוקוס מוסיפים קוביות מנגו , קלוף וחתוך באותו הגודל של הדג. 4. קוצצים את החלק הירוק של הבצל הירוק ומוסיפים מעט לכל קערה 5. את הצ'ילי חותכים בזהירות ומוסיפים מעט לכל אחת מקערות הדגים 6. לוקחים את זרעי הכוסברה וכותשים במכתש ועלי ומוסיפים מעט לכל קערה 7. סוחטים מעט לימון לקערת הלוקוס. 8. מוסיפים מעט מלח ופלפל לכל אחת מהקערות, טועמים ומתקנים תיבול. 9. את האורז מסדרים בעיגולים קטנים בעזרת רינג או כל צינור חלול אחר ונהדק בעזרת כפית מעל האורז מסדרים שכבת דג לוקוס ומרימים בזהירות את הרינג. על הצלחת אפשר לסדר מספר עגולים בכל דרך שתבחרו. מעל הסשימי על הסלמון נטפטף מעט מהרוטב שהכנו עם הסויה. ניתן לקשט את המנה ולגלף מנגו ואבוקדו באמצעות קולפן ולסדר על הצלחת בצורת שושנה.