סלמון במעטפת תבלינים וחרדל
מנת דג נימוחה ומלאת טעמים של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים, ללקק את הצלחת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1.200 ק"ג סלמון (6 יחידות)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות דק
2 צרורות עירית, קצוצים דק
3/4 כוס מים, או ציר ירקות
אופן ההכנה:
1 מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.
2 זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.
3 מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.
4 מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות , אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.
5 מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!