צילום׃ עודד קרני
דג סלמון בתנור
נתח עסיסי וצבעוני של דג סלמון, מעוטר ברוזמרין ולימון ומתובל במלח ופלפל ושמן זית
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 18/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
קילו פילה סלמון נקי – חתוך בעזרת סכין ללא שיניים ל-4
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
רוזמרין
פרוסות לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים באמצע כל ריבוע אלומיניום בינוני חתיכת פילה סלמון.
3 מפזרים מלח ופלפל בעדינות, מזלפים שמן זית, מניחים שתי פרוסות לימון דקיקות ומפזרים עלי רוזמרין (אני אוהבים לנתק אותם מהגבעול).
4 סוגרים את האלומיניום מארבע קצוותיו ומהדקים (הסלמון מגיר נוזלים. חשוב לוודא שהנייר סגור הרמטית כי אם הנוזלים יזלגו, הדג יתייבש).
5 מניחים את הדגים העטופים בתבנית ומכניסים לתנור לרבע שעה. פותחים בעדינות מלמעלה ובודקים שהדג שינה את צבעו והתקשה קלות. אם לא, מכניסים לעוד שלוש-ארבע דקות.
* חשוב להקפיד לא להשאיר את הדג בתנור יותר מדי, אחרת הוא יתייבש ויאבד את העסיסיות.