אוכל
צילום׃ עודד קרני

דג סלמון בתנור

נתח עסיסי וצבעוני של דג סלמון, מעוטר ברוזמרין ולימון ומתובל במלח ופלפל ושמן זית

רוני מנדלמן | mako | פורסם 18/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קילו פילה סלמון נקי – חתוך בעזרת סכין ללא שיניים ל-4

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

רוזמרין

פרוסות לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים באמצע כל ריבוע אלומיניום בינוני חתיכת פילה סלמון.

3 מפזרים מלח ופלפל בעדינות, מזלפים שמן זית, מניחים שתי פרוסות לימון דקיקות ומפזרים עלי רוזמרין (אני אוהבים לנתק אותם מהגבעול).

4 סוגרים את האלומיניום מארבע קצוותיו ומהדקים (הסלמון מגיר נוזלים. חשוב לוודא שהנייר סגור הרמטית כי אם הנוזלים יזלגו, הדג יתייבש).

5 מניחים את הדגים העטופים בתבנית ומכניסים לתנור לרבע שעה. פותחים בעדינות מלמעלה ובודקים שהדג שינה את צבעו והתקשה קלות. אם לא, מכניסים לעוד שלוש-ארבע דקות.

* חשוב להקפיד לא להשאיר את הדג בתנור יותר מדי, אחרת הוא יתייבש ויאבד את העסיסיות.

>> עוד מתכונים של טעימא