אוכל
צילום׃ mako אוכל

קל-מארי פסטה

מתכון זה הקדשתי למרי.ידידה שלי

eligersh | מתכוני גולשים | פורסם 28/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם פסטה אליקוידלי (גלילי פסטה קטנים) מבושלת לפי הוראות היצרן

100 גרם טבעות קלאמארי

100 גרם חסילונים ביבי מנוקים

50 גרם גבינה קשקבל חתוכה לרצועות להשחיל לפסטה

2 יחידות שמנת עמידה לבישול

1 בטטה בגודל בינוני קלופה חתוכה לקוביות קטנות 1X1 ס"מ

20 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

½ כוס יין לבן

2 שיני שום כתושות

15 חוטי זעפרן

¼ כפית אגוז מוסקט

3 כפות מים רתוחים

גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

לחמם את שמן הזית והחמאה , להוסיף את הבטטה ולטגן עד השחמה,

להוסיף את היין הלבן ולצמצמם אותו.

להשרות את הזעפרן במים הרתוחים 10 דקות

לקחת שליש מכמות הפסטה ולהשחיל לכל אחד חסילון אחד

השליש השני להשחיל טבעת קלאמארי

ובשליש האחרון להשחיל את הגבינה

להוסיף את השמנת ולרכז , לתבל עם הזעפרן והמים ואגוז המוסקט, פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם,

להוסיף את הפסטה ולערבב יחדיוו.לבשל 10 דקות,

להגיש עם שפע פתיתי פרמז’ן