צילום׃ David Murray, GettyImages IL
טונה אדומה ברוטב יין פורט
מתכון של השף אבירם דותן
אבירם דותן | מסעדת Luciana
| פורסם 12/07/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי סטייק טונה אדומה טריים, במשקל 200-250 גרם כל אחד
50 גרם חמאה
מלח גס
פלפל גרוס
לרוטב:
2 כוסות יין פורט- יש לצמצם את היין בסיר קטן עד לקבלת רוטב קטיפתי
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הדג מהמקרר חצי שעה לפני השימוש על מנת שיהיה בטמפרטורה החדר. 2. מחממים מחבת היטב, מוסיפים חמאה ומניחים את הדג על המחבת, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. 3. צורבים דקה מכל כיוון, לא יותר כי הדג עלול להתייבש. לאחר סגירה של הדג מכל כיוון מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. הדג מבחוץ עשוי אבל מבפנים צבע הדג יהיה עדין ורוד (וזו המידה המדויקת כדי שיהיה עסיסי ולא יבש). 4. מגישים את המנה עם ירקות ירוקים מאודים או פירה מעודן ומפזרים את הרוטב מעל הדג.