אוכל
צילום׃ nilgun bostanci, Istock

פילה מושט בנוסח מרוקאי

דג מושט עסיסי, תפוחי אדמה וגמבות בתבשיל דגים מעולה בנוסח מרוקאי

טוטו לוי | עושים שכונה | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חבילות של פילה מושט
צלפים
1 קילו תפוחי אדמה אדומים
1/2 קילו גזרים
1/2 קילו גמבה אדומה
1/2 קילו פלפל חריף חי
3 לימונים
4 חבילות כוסברה
ראש שום
מלח גס
פפריקה

אופן ההכנה:

1 משרים את הדג במי מלח וחתיכות לימון במשך שעתיים לפחות.

2 חותכים את תפוח האדמה ואת הגזר לפרוסות.

3 חותכים את הפלפלים לרצועות (את הפלפל האדום ואת הפלפל החריף).

4 מטגנים חצי טיגון את התפו"א, את הגזרים ואת הפלפלים- כל אחד בנפרד.

5 לשמן שנותר במחבת מוסיפים כפית פפריקה ומערבבים.

6 מסדרים בסיר דגים את כל הירקות המטוגנים בשכבות, עליהם שמים את הדגים ומעליהם שמים את הלימונים שהיו מושרים עם הדג.

7 מערבבים בבלנדר את המים בהם הושרו הדגים, גבעולי כוסברה, חופן צלפים ו-100 גרם שיבולת שועל.

8 שופכים את כל הנוזלים על הדגים ומוסיפים את השמן עם הפפריקה.

9 לפני סגירת המכסה מוסיפים מעט מלח גס.

10 מבשלים על אש בינונית למשך 20 דקות.