אוכל

תבשיל שורשים עם קציצות דג

ירקות שורש ודגים בתבשיל מפנק

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 19/02/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו דג טחון
נענע ופטרוזיליה
2 פרוסות לחם רטובות
מעט שמן זית
מלח
פלפל
קילו אורז מבושל

לתבשיל השורשים

2 לימונים פרסיים
צרור גבעולי פטרוזיליה
כוסברה ונענע
שמן זית
כרישה פרוסה דק
בצל קצוץ
מיץ מלימון אחד
1 שורש סלרי חתוך לרבעים
4 ראשי קולרבי
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים
2 לבבות ארטישוק חצויים
לפת חצויה
שומר חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

1 חוצים את הלימונים הפרסיים ושורים בקערת מים.2. קוצצים דק את עשבי התיבול.3. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הכרישה והבצל ומאדים עד שהם שקופים.4. מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסיים עם המים, ועוד כוס מים.5. מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. 6. מוסיפים את השורשים ואת עשבי התיבול. מבשלים כ-20 דקות.7. מכינים את עיסת הקציצות: מוסיפים לדג נענע ופטרוזיליה, שמן זית ולחם רטוב. ממליחים ומפלפלים, וצרים כדורים.8. מכניסים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.9. מגישים עם אורז לבן.