קציצות דגים בטחינה לצד פילה פרידה אדומה על מצע של מנגו
חגיגת דגים שלמה, צבוענית ואסתטית שתעקוץ אותכם בטעמים מפתיעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לקציצות
נתח של טונה אדומה
1 פלפל חריף
4 שיני שום
מלח
צרור גרגירי נחל
ביצה
שמן לטיגון
שמן זית
1 עגבנייה
1 לימון קלוף
טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
לפילה הדג
2 פילטים של פרידה אדומה
מקל וניל
רבע לימון קלוף
1 מנגו
2 אפרסקים
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הטונה עם הפלפל החריף, 2 שיני שום, מעט מלח וגרגירי הנחל. מוסיפים לתערובת ביצה אחת ולשים היטב.
2 יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
3 מחממים שמן זית במחבת גדולה, חותכים 2 שיני שום ומטגנים חצי דקה, מוסיפים עגבנייה חתוכה לקוביות ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
4 חותכים את הלימון הקלוף לקוביות, מוסיפים לרוטב וממליחים לפי הטעם. לאחר מכן מכניסים פנימה את הקציצות.
5 מערבבים את הטחינה עם מיץ לימון, מים קרים ומעט מלח.
6 מחממים שמן במחבת קטנה, מניחים את פילה הפרידה על הצד של העור ומכסים את המחבת במכסה.
7 טוחנים את הפירות במעבד מזון עם מקל הוניל והלימון.
8 הגשה: יוצקים מעט ממחית הפירות לאמצע הצלחת, מניחים את הפילטים של הפרידה על מצע המחית, מסדרים מסביב את קציצות הדגים ואת רוטב הטחינה מוזגים על הקציצות. תיהנו.