צילום׃ nilgun bostanci, Istock
פורל ממולא עשבי תיבול, לימון ועגבניות מיובשות
חגיגה של עסיסיות וטעמים אפויים בתנור עצים באדיבות מסעדת בית שלום, מטולה
אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון
| פורסם 18/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פורלים טריים ונקיים
עלי כוסברה קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים
8 גבעולי תימין, רק העלים
8 ענפי זעתר, רק העלים
10 עגבניות מיובשות לחות חתוכות לרצועות דקות
1 לימון בינוני חתוך לרבעי פרוסות דקות
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל עשבי התיבול, העגבניות המיובשות והלימון הפרוס. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
2 ממלאים היטב את הפורלים בתערובת ומניחים בתבנית מתכת. מורחים את הדגים בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים.
3 אופים 25-20 דקות בתנור עצים, לא קרוב מדי למקור החום, או בתנור ביתי, ב-200 מעלות, עד שבשר הדגים אטום.