אוכל
צילום׃ nilgun bostanci, Istock

פורל ממולא עשבי תיבול, לימון ועגבניות מיובשות

חגיגה של עסיסיות וטעמים אפויים בתנור עצים באדיבות מסעדת בית שלום, מטולה

אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פורלים טריים ונקיים
עלי כוסברה קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים
8 גבעולי תימין, רק העלים
8 ענפי זעתר, רק העלים
10 עגבניות מיובשות לחות חתוכות לרצועות דקות
1 לימון בינוני חתוך לרבעי פרוסות דקות
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
מלח גס ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל עשבי התיבול, העגבניות המיובשות והלימון הפרוס. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.

2 ממלאים היטב את הפורלים בתערובת ומניחים בתבנית מתכת. מורחים את הדגים בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים.

3 אופים 25-20 דקות בתנור עצים, לא קרוב מדי למקור החום, או בתנור ביתי, ב-200 מעלות, עד שבשר הדגים אטום.